Email

contact@medliv.ro

Telefon

0759.014.070

Telefon

0344.408.061

Terapie VOJTA

Terapie VOJTA - kinetoterapie pentru copii si bebelusi
Terapie VOJTA - kinetoterapie pentru copii si bebelusi - Clinica Recuperare Medicala Medliv Ploiesti | Metoda de stimulare neuromotorie
Clinica Recuperare Medicala Medliv Ploiesti

Terapie VOJTA - kinetoterapie pentru copii si bebelusi

Terapia Vojta este o metoda de stimulare neuromotorie care se adreseaza sistemului nervos central, acesta incercand sa obtina reactiile ideale ale corpului pentru facilitarea miscarii.

Copilul este asezat intr-o pozitie prestabilita si terapeutul exercita o presiune usoara pe anumite puncte de pe membre sau trunchi. Este foarte important de stiut ca acesta terapie nu creeaza nicio durere. Deseori copiii plang in timpul terapiei deoarece trebuie sa mentina o pozitie fixa pe perioada exercitiului si acest lucru le creeaza disconfort.

Terapia Vojta se poate incepe inca de la nastere atunci cand medicul o recomanda si se poate continua la orice varsta. Cu cat se incepe mai repede, in primele 2 luni de viata, cu atat rezultatele sunt mai bune si apar mai repede.

Ceea ce este de observat la acesta terapie sunt efectele pozitive imediate dupa stimulare. La fiecare sedinta, terapeutul isi stabileste un anumit obiectiv de indeplinit si lucreaza pentru ca reactia obtinuta sa apara in timpul terapiei. Pentru a fi eficienta terapia se executa de mai multe ori pe zi si unul dintre parinti este instruit de specialist pentru a continua si acasa exercitiile.

Terapia Vojta se adreseaza prematurilor (incepand cu 28 de saptamani), nou-nascutilor cu risc, copiilor si adolescentilor cu tulburari neurologice, de postura sau probleme ortopedice. Aceasta terapie este foarte utila in special copiilor foarte putin activi din punct de vedere motric sau celor care resimt o slabire a musculaturii. Atunci cand miscarile normale ca prinderea, verticalizarea si mersul nu sunt primar invatate, exersate si antrenate, terapia Vojta ajuta la deprinderea lor prin miscari elementare. Astfel, pacientii care au suferit leziuni ale sistemului nervos central sau locomotor isi vor recupera libertatea de miscare cu ajutorul terapiei, prin miscari reflexe si presiune aplicata cu directie precisa, in diferite pozitii si zone clar determinate ale corpului.

Seminar: Vojta

O metodă de recuperare eficientă a copiilor născuți prematur

Se recomanda in urmatoarele afectiuni:

TEHNICA MEDICALA ULTRAMODERNA

MEDICI SI PRACTICIENI DE RENUME

0759.014.070 | 0344.408.061

Orar: L-V 8-21, S-D închis

Call Now ButtonSuna acum!